Historia Żuławskich Pierogów
Żuławskie Pierogi to nie tylko opowieść o dobrym smaku, tradycyjnej kuchni i miłości do jedzenia. To przede wszystkim historia o wielkiej pasji, determinacji i rodzinie, która w życiu jest najważniejsza. O ludzkich marzeniach i przyjaźniach. Zaciekawieni? Przeczytajcie naszą historię.
Wszystko zaczęło się od Babci Halinki, która, gdy tylko przeszła na emeryturę, potrzebowała znaleźć sobie zajęcie i coś, co wypełni jej ten wolny czas. A, że uwielbiała lepić pierogi i do tego były one lubiane przez jej bliskich, sąsiadów i znajomych, nie było innej możliwości — pierogi musiały wyjść z kuchni Halinki prosto na Wasze talerze.
Pocztą pantoflową
Na początku Halinka sprzedawała swoje pierożki wśród znajomych, którzy polecali je dalej i tak pocztą pantoflową zaczęły przyciągać nowych klientów. Wszyscy docenili ich domowy smak. Halinka wkładała w nie całe swoje serce, czas i doświadczenie. Jednak jak to czasem w życiu bywa, pojawiły się trudności i przeszkody, które na szczęście udało się pokonać, dzięki wytrwałości i wsparciu rodziny. Dzięki temu powstała marka Żuławskie Pierogi, którą dziś znacie i lubicie.
Żuławskie pierogi z pasją i smakiem
Sukces przyszedł, bo z takimi produktami nie mogło być inaczej! Przez kilka lat manufaktura zaczęła się rozrastać i przybierać formę świetnie prosperującej marki. Mamy nadzieję, że będzie ona coraz lepiej znana, nie tylko ze świetnych pierogów i niezwykle bogatej ofercie, ale także dzięki wartościom, które są przekazywane wraz ze smakiem. Tu rządzi dobra energia, wzajemny szacunek i prawdziwa pasja. Każda osoba, która tu pracuje, dokłada swoją cegiełkę, by manufaktura mogła nadal się rozwijać i podbijać serca wszystkich smakoszy pierogów.
Od obory do manufaktury
Właścicielem Żuławskich Pierogów jest Adam. To właśnie on nadał charakter i kształt firmie. Zatrudnia 25 osób, wśród których możemy znaleźć jego najbliższą rodzinę. Pracę u niego znalazły również jego sąsiadki, które większość swojego życia spędziły we własnym gospodarstwie. Dał im możliwość zarobku, ale także szansę na zdobycie nowych umiejętności, poznanie ludzi oraz nieco innego świata, niż ten które znały do tej pory. Załoga Adama to zespół tworzony przez osoby, które kochają to, co robią, darzą się wzajemnym szacunkiem i zaufaniem. A to niezastąpione nie tylko w prowadzeniu własnego biznesu, ale także przy produkcji pierogów.
Pierogi, które tworzą ludzie
Ponieważ Żuławskie pierogi zaczęły się rozrastać naturalną rzeczą było powiększenie miejsca pracy, by pomieścić wspaniałą ekipę twórców pierogów. Dlatego Adam postanowił dawną, starą oborę przerobić na profesjonalną halę produkcyjną, a dawny kurnik zamienić na chłodnię. Dzięki temu Żuławskie Pierogi zyskały niesamowite miejsce pracy, które pamięta stare czasy i ma swoją własną historię, która teraz pisana jest na nowo.
Historia marki Żuławskie Pierogi pokazuje, że wszystko jest możliwe. Że w czasach kryzysu, znieczulicy, nastawieniu na konsumpcjonizm można po prostu być dobrym człowiekiem i wraz ze sobą zebrać ludzi, którym nie tylko da się pracę, ale też uwierzy się w nich i da się możliwość rozwoju i nauki. To tu właśnie smak łączy się prawdziwą prostotą w dobrym tego słowa znaczeniu i uczciwością w stosunku do współpracowników i klientów.